Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

29 mei 2013

Cocktailworstjes in bladerdeeg

Dit recept heb ik van een vriendin overgenomen en zij weer van haar moeder. We noemen ze ook wel 'pikkies'. Een traktatie voor kinderen, maar veel volwassenen vinden het ook heerlijk!


Ingrediënten:

  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid

  • 1 blik cocktailworstjes, circa 30 stuks, uitgelekt

  • 1 eigeel,, los geklopt



Verwarm de oven voor op 180 graden.

Uit één plakje bladerdeeg kun je 6 pikkies maken.

Verdeel elk plakje bladerdeeg in 3 repen en snij uit elke reep 2 driehoeken (zie foto)

Rol elk worstje in een driehoek bladerdeeg op zoals je een croissant zou rollen.

Bestrijk de pikkies eventueel met wat eigeel voor een mooi goudbruin kleurtje (om eerlijk te zijn ben ik hier vaak te lui voor en ze smaken er niet minder om).

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de pikkies erop. Bak de pikkies in circa 20 á 30 min. gaar in de oven.

Serveer warm of koud. Eventueel kan je er ook een sausje naar wens bij serveren om de pikkies in te dpppen, te denken valt aan knoflooksaus, tzatziki of tatare saus.

de Smaak van Cécile




2 opmerkingen:

  1. Lekker hè. Wij maakten ze vroeger al met onze kinderen met gewone knakworsten en een plakje bladerdeeg per worstje. Knakbroodjes heet dat hier bij ons. Die mochten ze dan zaterdags zelf maken en dan aten we ze op zondagochtend bij het ontbijt. De kinderen zijn al lang de deur uit maar knakbroodjes maken ze nog steeds.

    BeantwoordenVerwijderen

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...