Home             Over Cécile             Recepten             Reviews             Contact

19 maart 2013

Oosterse noedels met zalm & broccoli

Met enige regelmaat eten wij dit makkelijke, snelle en gezonde recept. Persoonlijk vind ik dit een ideaal recept om door de week snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten. Het lekkerste is om verse zalm te gebruiken, maar het kan ook prima met zalm uit de vriezer.

de Smaak van Cécile

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram zalm, in blokjes gesneden

  • broccoli, in roosjes

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 300 gram noedels, bijv. Udon noodles

  • 6 el sojasaus

  • 3 el sesamolie

  • sesamzaadjes



Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de broccoli circa 3 minuten en laat even uitlekken.

Meng de sojasaus en de sesamolie in een schaaltje.

Verwarm een beetje olie in een wokpan en voeg de broccoli en knoflook toe. Bak de broccoli even op hoog vuur en voeg de zalm toe. Bak deze nog even mee tot de zalm gaar en mooi roze is. Schep op het laatst nog even voorzichtig de noedels door het geheel en strooi er wat sesamzaadjes over.

Zelf serveer ik de soja-sesam saus altijd apart, zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel hij/zij erop wil, maar je kunt de saus ook voor het serveren over de noedels sprenkelen.

M'n dochter smult er ook heerlijk van. Ik geef haar de noodles zonder soja-sesam saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...